Postup pre
pokladníka/čašníka

postup
1. Kontrola tovarov
  • Rovnako ako pri papierových kupónoch, čašník kontroluje, či sú tovary potravinového charakteru. Karta sa nesmie používať na nákup spotrebného tovaru, alkoholu a cigariet.
2. POS kontakt
  • Použitie je rovnaké ako pri platbe bankovou kartou, vždy je potrebné zadať PIN
  • Minimálna platba 0,01 €
  • Výška platby nie je obmedzená
3. POS bez kontaktu
  • Bez PIN
  • Minimálna platba 0,01 €
  • maximálna platba 50 €, pri vyšších platbách treba zadať PIN
4. Overovanie
  • Vždy, aj pri bezkontaktných transakciách, prebieha on-line overovanie zostatku elektronických jedálnych kupónov.
5. Storno poslednej transakcie
  • zadaním čísla bločku
  • zadaním presnej sumy
6. Zamietnutie platby
  • Možné dôvody: presiahnutý zostatok na karte alebo denný limit (v prípade, že ho zamestnávateľ nastaví), bezkontaktná platba nad 50 €, chyba spojenia
  • Riešenie: čašník/pokladník požaduje dodržanie kritérií platby alebo úhradu inou formou